miércoles, 14 de octubre de 2009

ENLACES DE INTERÉS recomendados por compañeros - para agregar a LINKS del blog


Gracias compañeros y compañeras, voy introduciendo de momento aquí algunos links que recomendáis, para ya tenerlo todo junto, y poderlos consultar directamente todo desde este blog, en previsión de que una vez terminada la carrera ya bno tendremos acceso a este Campus Virtual.


A nivell educatiu la pàgina EDUCALIA http://educalia.educared.net/edujsp/home.jsp?idioma=ca, programa “que Fundación Telefónica ha desenvolupat a Internet per a la Comunitat que formen els nens i joves de 3 a 18 anys, les seves famílies i els seus professors. Està basat en una concepció àmplia de l'educació i es caracteritza per ser un web obert -ja que compta amb la participació i la iniciativa de tots-, interactiu -perquè potencia l'intercanvi d'experiències- i dinàmic -perquè els seus continguts augmenten, progressen i milloren amb la col·laboració de tots-.”

Han creat projectes virtuals per treballar a distància amb diferents grups i:

- esbrinar el seu arbre genealògic;

- crear un calendari multicultural amb els costums, tradicions i festes d’altres pobles;

- elaborar itineraris de viatges temàtics per Europa;

- analitzar el consum d’aigua i reflexionar sobre el seu valor com a recurs escàs;

- creació d’una exposició virtual dels diferents països d’Europa;

- participar en l’elaboració d’un manifest col·lectiu i una campanya de comunicació sobre la Sida...

A més a més al web hi ha tallers i jocs, i una “ciberteca” amb tot el que pots trobar-hi i una selecció de diccionaris, enciclopèdies, portals temàtics, programes educatius, premsa del dia, biblioteques... de la xarxa.

I la del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya), un recull de recursos i pàgines per l’ensenyament de diversos nivells on es troben notícies, experiències, enllaços de les principals pàgines educatives, formació permanent... http://www.xtec.cat/index.htm . Tenen un interessant projecte de RÀDIO A L’ESCOLA http://phobos.xtec.cat/audiovisuals/radio/ que pretén promoure l’ús d’aquesta tecnologia a tots els centres educatius, fomentar la llengua parlada i escrita com a instrument de comunicació, generar un model de ràdio de qualitat amb programes elaborats als centres i difosos per Internet...

Vull destacar també la pàgina de la Coordinadora Gay Lesbiana http://www.cogailes.org/ que té un telèfon gratuït, anònim i confidencial que funciona tots els dies de l’any. A més la Federació ofereix assessorament jurídic i psicològic, i un servei també anònim i confidencial per fer-se la prova del VIH i obtenir el resultat en menys de 30 minuts. A més a més d’informar de tots aquests serveis, al web pengen notícies, temes i enllaços interessants pel col·lectiu, bases de dades nacionals d’associacions, locals d’oci, allotjament, botigues, centres d’estètica, agències de viatge i matrimonials, sexe, zones de cruising, mitjans de comunicació...

I el web de la Fundació Plataforma Educativa http://plataformaeducativa.org/ , que desenvolupa projectes i serveis adreçats principalment a col·lectius socialment desfavorits amb necessitats d’inserció laboral, persones amb disminució, intel·ligència límit, immigrants, infants i joves en risc social o d’exclusió. A la seva pàgina informen de la tasca que duen a terme, els serveis que ofereixen a les entitats i a les persones (orientació i suport a les famílies, educació social per infants i adolescents, acolliment familiar, treball social i acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual, integració sòciolaboral de persones en situació de risc...), i els seus projectes de cooperació internacional.

OTRO ENLACES DE INTERÉS:

http://decreixement.net/

http://www.xarxaecosol.org/xs0.htm

http://www.sartu.org/aprendiendointernet/index.html

http://www.vivalaradio.org/

http://intercanvis.net/tiki-index.php

http://www.sinpermiso.info/

http://ciberabuelos.webnode.com


E-Catalunya: La plataforma virtual de treball col·laboratiu. (el colegio de educadores de Cataluña ha creado una plataforma virtual con el objetivo de compartir experiencias y poder hacer guías de distintas áreas que permitan a los educadores sociales tener un marco teórico para poder llevarlo a la práctica.)

http://ecatalunya.gencat.net/portal/index.jsp

0 comentarios:

Publicar un comentario